Păstrarea chipului lui Dumnezeu în perioada electorala

Mai sunt câteva zile de bucluc. Doua până și trei după „marele eveniment”. După asta, oricum, viața merge mai departe. (Posibil pentru cineva este ultima participare la alegeri. Nimeni nu-și cunoaște sfârșitul) Dar știți cum se spune în popor: Apa trece, pietrele rămân.

Creștinii, dar mai cu seama ortodocșii și mai mult slujitorii trebuie să-și facă datoria de cetățeni, fiind un exemplu bun pentru cei ce ne privesc dintr-o parte. Dar oare este nevoie să te arunci în forfota electorală și circul de doi bani, batjocorindu-ți chipul lui Dumnezeu din tine? Cei ce se cred creștini, sunt așa doar la Biserică sau ar trebui să se comporte și in societate, fiind o prezență a lui Hristos în lumea plină de ură și întuneric?

Mă miră un lucru. (De fapt nu știu daca mai este ceva ce m-ar mira) Cum poți să pui mâna în foc pentru cineva, știind că politica are jocurile ei urâte și murdare. Vreau să fiu sincer. M-am săturat de sondaje ieftine despre cele 98% de ortodocși. Ortodocșii astfel nu procedează.

Și dacă ar încerca cineva să spună: cu cel ales, ales vei fi; şi cu cel îndărătnic Te vei îndărătnici (psalm 17. 29) să știți ca astea-s „argumente” de adormit copiii.

Hristos nu s-a lăsat dus de valul promisiunilor. Ne spune și azi fiecărui din noi:  „Lasă morţii să-şi îngroape morţii lor, iar tu mergi de vesteşte împărăţia lui Dumnezeu” (Luca 9.60)

Arhim. Augustin Zaborosciuc